Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie peruwiańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg.
cielęcina 0,5 kg
cebula 2 szt.
pieczarki 0,25 kg.
fasola Jaś 1 szkl.
Kukurydza z Puszki 1 op.
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
szałwia suszona 1/4 łyżki
masło 1 łyżeczka
kostka mięsna
sol,pieprz turecki
boczek 0,1 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: danie peruwiańskie

ziemniaki ugotować w mundurkach obrać i pokroić w ćwiartki,w maśle zrumienić boczek i cebulę pokrojoną w kostkę,mięso umyć i pokroić w paluszki lekko posolić i obsmażyć na tłuszczu z boczku posypanego szałwią,aromatyzowanego rozgniecionymi ząbkami czosnku,następnie dołożyć fasolę,kukurydzę oraz ziemniaki zalać szklanką bulionu rozmieszanego z koncentratem pomidorowym doprawić do smaku,przykryć i gotować na małym ogniu ok.10min.na koniec dodać oczyszczone i pokrojone na ćwiarki pieczarki,zamieszać i jeszcze chwilę gotować aby przemieszały się smaki,podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 29.10.2013 09:06
ciekawy przepis :-)
Wacław 23.06.2013 10:52
pyszne , z chęcią bym spróbował
Robert10 17.02.2012 12:52
świetne danie
Angelika10 02.07.2011 22:12
Pyszne,robiłam podobne danie wszystkim bardzo smkowało.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak