Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w mundurkach obrać i pokroić w ćwiartki,w maśle zrumienić boczek i cebulę pokrojoną w kostkę,mięso umyć i pokroić w paluszki lekko posolić i obsmażyć na tłuszczu z boczku posypanego szałwią,aromatyzowanego rozgniecionymi ząbkami czosnku,następnie dołożyć fasolę,kukurydzę oraz ziemniaki zalać szklanką bulionu rozmieszanego z koncentratem pomidorowym doprawić do smaku,przykryć i gotować na małym ogniu ok.10min.na koniec dodać oczyszczone i pokrojone na ćwiarki pieczarki,zamieszać i jeszcze chwilę gotować aby przemieszały się smaki,podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne,robiłam podobne danie wszystkim bardzo smkowało.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne , z chęcią bym spróbował
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !