Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Sadło należy przekręcić 2 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dość szybko zagnieść ciasto z sadła i mąki, dodać szczyptę soli, śmietanę i żółtka. Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce przez pół godziny. Z ciasta formować rogaliki, w środek każdego z nich dając odrobinę marmolady.
Piec na jasnozłoty kolor w piekarniku rozgrzanym do około 190 stopni.
Obtoczyć w cukrze pudrze.
Przepis mojej babci. Robiła je na każde większe święta.
Sadlaczki można przechowywać bardzo długo w kartoniku wyłożonym papierem do pieczenia. Są przepyszne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pamiętam te ciastka,u mnie w domu też się je robiło na wszystkie święta.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !