Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zagotować wodę z solą, wrzucić na wrzątek pokrojone w plasterki ziemniaki i od momentu zagotowania gotować na wolnym ogniu 10 min. Osączyć. Ułożyć na blasze. Kiełbasę , boczek i cebulę pokroić i podsmażyć razem na oleju, wyłożyć na ziemniaki. Następnie ułożyć plasterki pomidora. Przesmażyć pieczarki doprawiając do smaku, wyłożyć na blachę. Posypać rozkruszonym czosnkiem. Por pokroić drobno na paseczki i sparzyć. Wyłożyć na całość. Na to dać pokrojoną paprykę w kostkę Posypać pokrojoną natką. Ser wymieszać z jajkiem i śmietaną w.ylać na całość masę. Zapiekać 55 min. w temperaturze 200 stopni

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !