Sposób przygotowania

Brzoskwinie sparzamy ,obieramy ze skóry i kroimy w pół .Z wyszorowanych cytryn ścieramy skórkę i wyciskamy sok.Masło ucieramy dodajemy cukier puder ,żółtka mąkę z proszkiem do pieczenia ,sok oraz skórkę z cytryny .łyżeczkę soku odkładamy. Białka ubijamy na sztywna pianę ,delikatnie łączymy z ciastem.Tortownice smarujemy masłem i posypujemy mąką .Wylewamy połowę ciasta ,układamy połowę brzoskwiń.Pieczemy około 30 minuty w temp. 190* C.
śmietanę gotujemy z rondelku z cukrem ,skórką startą z cytryny oraz wiórkami kokosowymi 9 dwie łyżki wiórków odkładamy).Ciasto polewamy masą kokosową ,wykładamy resztę brzoskwiń i zapiekamy jeszcze 20 minut .Ciasto po wyjęciu studzimy i polewamy białą polewą czekoladową przygotowaną wg .przepisu na opakowaniu.wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno jest smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być pyszne!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !