Sposób przygotowania

Świeży szpinak w liściach blanszujemy w lekko osolonej wodzie, następnie kroimy na paski. W tym samym czasie szklimy drobno posiekana cebulkę na odrobinie masła. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojony szpinak i suszone pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną świeżo wyciśniętego czosnku. Na osobnej, najlepiej beztłuszczowej patelni smażymy wędzonego łososia. Delikatnie dzielimy na części.
Gotujemy makaron razowy al dente. Ugotowany wrzucamy na patelnę z łososiem, dodajemy szpinak z suszonymi pomidorami i chwilę podrzewamy energicznie mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę śmietany, parmezan i gałkę muszkatałową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    musi byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    bardzo smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    Wypróbowałam pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawe, pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !