Sposób przygotowania

Zoltka utrzyj z cukrem na parze. wsyp polowe maki ,proszek do pieczenia oraz kisiel. wymieszaj. piane z bialek wymieszaj z ciastemi na koniec dodaj reszte maki .piecz 40 minut w 180 st. MASA: 2.5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. zoltka rozmieszaj ,dodaj reszte mleka i budyn. wymieszaj aby skladniki sie polaczyly a nastepnie dodaj do gotujacego sie mleka . mieszaj aby nie zrobily sie grudki . .ostudzona mase ucieraj z maslem . podziel na dwie czesci ,do jednej dodaj kakao i pol tabliczki pokruszonej czekolady . a druga pozostaw biala. Brzoskwinie odsacz z zalewy.czes owocow pokroj w niewielka kostke i dodaj do masy bialej ..syropem z brzoskwin nasacz ciasto . Na biszkopcie najpierw wyloz mase ciemna ,nastepnie nase biala .NA masie bialej poukladaj kawaleczki brzoskwini i zalej je tezejaca galaretka .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ale chętnie bym go zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !