Sposób przygotowania

Oddzielic zóltka od bialek. Bialka ubic na sztywno ze szczypta soli. Rozbeltac zoltka, polaczyc z ricotta i mlekiem. Dodac make, proszek, cukry i dobrze wymieszac, aby nie bylo grudek. Ubita piane z bialek dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Banana obrac i rozgniesc widelcem, po czym wymieszac z sokiem z cytryny. Do malej miseczki wrzucamy banana, dodajemy jogurt, cukier i esencje, mieszamy. Patelnie delikatnie skrapiamy oliwa z oliwek i dobrze rozgrzewamy. Na goracy tluszcz kladziemy duza lyzka placki, nabierajac czubata lyzke. Smazymy przez okolo minute kazda ze stron i kladziemy usmazone placki na papierowy recznik. W razie potrzeby dodac wiecej oliwy. Aby ulatwic sobie zadanie, placki przewracalam ostroznie przy uzyciu 2 widelcy. Placuszki podajemy na goraco, polane sosem bananowym. Jezeli ktos lubi duzo sosu, mozna podwoic proporcje. Z podanych skladników wyszlo mi ponad 30 malych placków

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmmm! Boskie!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ależ muszą być delikatne i pyszne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Wyglądają na smaczne, pasują mi składniki ;)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    Pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !