Sposób przygotowania

Do miski wsypać 2,5 szklanki mąki,wbić jajka,dodać cukier waniliowy,połowę margaryny,2 łyżki śmietany i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.Całość zagnieść,podzielić ciasto na 2 równe części i rozwałkować.Jedną część ciasta włożyć do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża i posypać cukrem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z łyżeczką cynamonu.Jabłka położyć na cieście w prodiżu,przykryć 2 ciastem,posypać lekko cukrem i piec 45 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    coś dla mojego syna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam :-)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota, aż jeść się chce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !