Sposób przygotowania

Drożdże dodać do 30 ml ciepłego mleka oraz 2 łyżeczek cukru.Odstawić do wyrośnięcia .Mąkę wymieszać z jogurtem oraz jajkami. Dodać drożdże , zmiksować. Odstawić do wyrośnięcia.Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Na racuszkach układamy po łyżce śmietany oraz śliwkę

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne, uwielbiam je :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takie racuszki mogę jeść codziennie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !