Sposób przygotowania

Pieczarki obrać,pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle,dodać w połowie cebulę w kostce i razem zeszklić. Oprószyć przyprawą uniwersalną. Do przestudzonych dodać mąki i jajka.Dorzucić natkę,oprószyć pieprzem kolorowym,solą. Smażyć placuszki i podawać z barszczem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robię podobne placuszki - najbardziej lubię też z leśnymi grzybkami, ale do świeżych nie zawsze jest dostęp ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    no właśnie, a że nie znam się na grzybach to wybieram sprawdzone pieczarki lub suszone podgrzybki/borowiki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !