Sposób przygotowania

Tortille smażymy na patelni. Robimy sos pomidorowy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance gorącej wody zagotowujemy dodajemy koncentrat pomidorowy i zagęszczamy mąką. (do kubeczka z jedną łyżka wody dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszamy)
Cebulkę drobno pokrojoną dusimy na oleju, dodajemy mieszankę meksykańską i na koniec tuńczyka. Na podgrzaną masę dodajemy pokrojony cienko w plasterki ser żółty i mieszamy aż się wtopi w masę. Zalewamy sosem pomidorowym ale tylko tyle aby związać masę.

Wkładamy farsz do placków tortilli i zawijamy. Nakładamy na górę ser żółty i wkładamy na chwilę do piekarniką bądź mikrofalówki aż się ser roztopi. Można z wierzchu polać sosem pomidorowym

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawy pomysł spróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    No proszę, z rybą jeszcze nie próbowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !