Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto z dżemem
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć cisto do natłuszczonej blachy, posypanej bułką tartą. Piec 40 minut, w temperaturze 180 stopni.
mąka | 2 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
dżem | 1/2 słoika |
cukier | 1 szklanka |
mleko | 1 szklanka |
olej | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy | |
cynamon | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 1 łyżeczka |
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Przełożyć cisto do natłuszczonej blachy, posypanej bułką tartą. Piec 40 minut, w temperaturze 180 stopni.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: