Sposób przygotowania

W rondlu stop margarynę z miodem, cukrem, kakao i przyprawą korzenną. Kiedy masa ostygnie, rozmieszaj ją z mąką, jajkami, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Pozostaw na 2 godziny do stwardnienia.

Masę rozrób i rozwałkuj dokładnie i powycinaj z niej serca foremką. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza i piecz pierniczki przez 10 minut.

Miodowe serduszka smakują najlepiej po paru tygodniach, kiedy piernik skruszeje.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    I\'m in love
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !