Sposób przygotowania

Dokładnie posiekać mąkę z margaryną i masłem, następnie dołożyć żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto i rozwałkować, potem złożyć i przewałkować. Tak wyrobione ciasto przechowywać w lodówce przez 12 godzin. Tak wychłodzone ciasto rozwałkować. Foremką wykroić ciasteczka i moczyć w rozbitym białku, a następnie w cukrze. Dodać kapkę marmolady i piec w piekarniku w 180 stopniach, aż się zarumienią i zaczną pachnieć.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    to jeszcze pamiętam od szkoły-smakowało mi bardzo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !