Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Udka kurczaka umyć, osuszyć (ja zdejmuję skórę, bo jej nie lubię, ale nie trzeba tego robić). Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce z dużą ilością majeranku, natrzeć mięso, odstawić na ok. pół godziny. Na patelni rozgrzać olej, włożyć udka i smażyć na rumiano z obu stron, następnie zalać całość wodą i dusić pod przykryciem do miękkości, co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    dla udek zawsze TAK
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dziś dodałem grillowane, majeranek zastąpiłem tymiankiem
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !