Sposób przygotowania

Bulion wlać do garnka,zagotować.Pieczarki oczyścić,jeśli trzeba opłukać,pokroić w cienkie plasterki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić grzyby,oprószyć solą,smażyć ok.4min.,cały czas mieszając.Wrzucić do garnka z wrzącym bulionem,gotować razem ok.10min.Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami zupy,cały czas mieszając zupę,powoli wlewać ją do garnka.Zagotować,zmiksować (odłożyć kilka plasterków do dekoracji).Przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Rozlać do bulionówek,udekorować odłożonymi pieczarkami i natką.Podawać z bułeczką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !