Sposób przygotowania

Łopatke dokładnie myjemy, odcinamy to co tłuste. Kroimy w większą kosteczkę. Dusimy na patelni z 1/2 kostką masła. Na osobnej patelni podduszamy drobno posiekaną cebulkę i pieczarki ( pokrojone w nie za drobną kosteczkę). Gdy warzywa są podduszone dodajemy do mięsa. Podlewamy małą ilością wody, dodajemy kostkę rosołową i pozostałe przyprawy ( majeranek, pieprz). Dusimy aż mięso będzie miękkie. Cały czas podlewamy. Dodajemy 1 małą puszkę koncentratu pomidorowego rozrobionego z wodą ( około 1/2 szklanki wody). Następnie podbijamy śmietaną i mąka. Doprawiamy kucharkiem. Można podawać posypane koperkiem. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię gulasze
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne mięsko!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !