Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą , kakao , wsypać przyprawy do piernika. Mieszając dodawać powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.Dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy keksowej. Upiec ciasto. Zimne ciasto polać polewą czekoladową i udekorować według uznania.

Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 50 minut

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie świąteczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Widze już pierwsze przymiarki świąteczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piernik przez cały rok uwielbiam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !