Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy widelcem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy olej, mieszając widelcem, potem twarożek, mąkę, wodę gazowaną i wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Mieszamy to wszystko widelcem, lekko ubijając, nie miksujemy, żeby nie wtłoczyć za dużo powietrza.
Wlewamy ciasto do natłuszczonej formy i albo pieczemy w 180 C ok. 45 min, albo wkladamy do kuchenki na 4 min na 400 W, potem na 10 min na 600 W. Studzimy i posypujemy przesianymi przez sitko cukrem-pudrem z cynamonem i kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takiego ciacha nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ben-ka, bo sama je wymyśliłam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajnie to wymyśliłaś,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    pyszne połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    super, i można zrobić bez piekarnika :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smaczniutkie, takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !