Sposób przygotowania

Fasolę opłukać i zalać przegotowaną wodą. Moczyć przez całą noc, a na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Buraki i włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Zalać wrząca wodą, dodać grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i gotować. Po pewnym czasie dodać poszatkowaną kapustę i pokrajane w kostkę ziemniaki. Gdy warzywa będą miękkie, dodać ugotowaną fasolkę i koncentrat pomidorowy. Mąkę rozprowadzić z zimną wodą, wlać do zupy i zagotować. Zupę przyprawić do smaku czosnkiem roztartym z solą i sokiem z cytryny. Na końcu dodać śmietanę . Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !