Sposób przygotowania

Orzechy laskowe obrać z łupinek, bardzo drobno posiekać, np. blenderem i lekko zrumienić w rondelku. Do tego samego rondelka wlać mleko(2 szklanki) z połową cukru. Resztę cukru rozpuścić w innym rondelku, aż powstania karmelu. Do mleka dodać karmel, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 1 szklance mleka, a następnie powoli wlać ją do gotującego się mleka. Wszystko razem wymieszać do jednolitej masy, cały czas mieszając. Powstały kisiel przelać do pucharków i schłodzić. Przed podaniem można udekorować sosem owocowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie kisiel
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm pyszności;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !