Sposób przygotowania

Do dużego , dość wysokiego naczynia wlać 1 szklankę letniej wody, wsypać cukier, włożyć rozkruszone drożdże i 2 łyżki mąki, dokładnie rozetrzeć, przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wymieszać mąki z solą, dodać tyle wody, aby mieszanka miała konsystencję ciasta, wyrabiać około 10 minut, jeśli ciasto jest za rzadkie, dodać mąki, jeżeli za geste- wody, wsypać ziarna, odstawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto przełożyć do natłuszczonej formy, posypać ziarnami lub naciąć nożem.
Odstawić jeszcze do wyrośnięcia i wstawić do piekarnika nagrzanego do180st. C na okołom 50 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !