Sposób przygotowania

Filety pokroić,zrumienić na oleju.Dodać pokrojone wątróbki,posiekaną cebulę i czosnek.Doprawić gałką muszkatołową,solą,pieprzem i majerankiem,smażyć jeszcze 5min.Ostudzić,dodać jajka oraz namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę.Zmiksować,wymieszać z wiśniami.Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę napełnić masą.Piec 1godz. w temp.170stopniC. SOS:porzeczki rozmrozić,zmiksować z winem,przetrzeć przez sitko,wymieszać z żurawinami,doprawić miodem.Pasztet ostudzić,podawać z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !