Sposób przygotowania

Z wody, octu, cukru, soli robimy zalewę. Zagotowujemy ją. Ogórki (wcześniej moczone kilka h w zimnej wodzie) układam ściśle w słoiku. Na 1 litrowy słoik dodaję 2 ziela angielskie, kawałek korzenia chrzanu, liść winogronowy, 3 plasterki cebuli. pół łyżeczki gorczycy. Wszystko zalewam letnią zalewą i pasteryzuje 15-20 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Świetny przepis:):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pycha ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !