Sposób przygotowania

Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Lekko smaruję blachę. Wsypuję płatki owsiane, siemię lniane i otręby na dużą blachę i opiekam 7-9 minut, aż otręby przyrumienią się i staną złocistobrązowe. Następnie przekładam do malaksera i miksuje na drobno. Później przekładam do dużej miski. Dodaję mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia i sól. W osobnej misce ucieram jogurt z miodem i jajkiem. Robię zagłębienie na środku suchych składników, wlewam jogurt i ostrożnie łączę. Dodaję jeszcze rodzynki i mieszam. Następnie przekładam ciasto łyżką na przygotowaną blachę i wyrównuję powierzchnię. Piekę godzinę i 20 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !