Sposób przygotowania

jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową

Kruche Ciasto

1kg mąki tortowej
...
500 gram Kasi

1.1/2 szklanki cukru pudru



6 żółtek

Nadzienie

2 słoiki litrowe jabłek startych i uprażonych

rodzynki

skórka starta z 2 cytryn

białka

1szk cukru





Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche
ciasto;uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na
godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to
jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite
białka z cukrem piec godzinę w 180 stopniach

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam wszystko co jest z jabłkami i ma dużo cynamonu - 5+
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    To jest pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    Profesjonalnie wykonane:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Wypróbuję na urodzinki :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne zdjęcie
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam jabłecznik, narobiłaś mi apetytu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !