Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki śmietankowe
Dodajemy żółtka, masło i margarynę
Wszystkie składniki zagniatamy razem i odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce
1/3 ciasta odkładamy
Foremki nasmarowane masłem i oprószone bułką tartą wykładamy ciastem
Ostudzony krem wlewamy do foremek napełnionych ciastem
(krem można przyrządzić według przepisu zamieszczonego na moim profilu: krem śmietankowy - budyń domowy lub użyć budyń z proszku)
(możemy do środka babeczki włożyć niespodziankę: np. wiśnie z kompotu, kawałek czekolady, ulubiony owoc)
Krem nakrywamy ciastem (tym które odłożyliśmy)
Babeczki wstawiamy do gorącego piekarnika pieczemy do momentu aż osiągną jasnozłoty kolor
(nie podaje czasu ponieważ czas pieczenia zależy od tego jaki mamy piekarnik)