Sposób przygotowania

Do rondelka wlać mleko, wsypać cukier i kakao- wszystko mieszać i gotować na małym ogniu. Po rozpuszczeniu cukru, zdjąć rondelek z ognia i zostawić do ostygnięcia. Na suchą patelnię wsypać mąke i prażyć ją na złoty kolor. Następnie zestawić mąke z ognia i przestudzić. Biszkopty i migdały pokruszyć np za pomocą blendera. Mąke wsypać do miski i umieścić do niej: mleko, margarynę, trochę wiórków kokosowych i pokruszone biszkopty z migdałami. Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki do schłodzenia. Z masy formować niewielkie kuleczki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Podawać schłodzone.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !