Sposób przygotowania

Banany obrać i przekroić na pół a połówki przekroić wzdłóż długości. Jajko rozczepać widelcem z częścią cynamonu i imbiru. Mąkę wymieszać z pozostałym imbirem i cynamonu. Na patelni rozgrzać masło. Banany maczać w jajku a następnie w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Na patelni dodatkowo można poprószyć je dodatkowo cynamonem. Smażyć do złotego koloru z obu stron, tak by się nie przypaliły.

Podawać na ciepło, można z lodami, z czekoladą albo polane miodem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    nigdy nie jadlam ale slyszałam, że są dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Delicje...
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    muszę kiedyś spróbować!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !