Sposób przygotowania

Kapustę posiekać, zalać gorącym wywarem, następnie gotować ok. 30 min. Pokrojony na kotlety schab lekko roztłuc tłuczkiem, opruszyć solą oraz mąką. Schab obsmażyć na rozgrzanym oleju. Na pozostałym tłuszczy zarumienić cebulę, po czym dodać ją do kapusty, wymieszać, doprawić roztartym czosnkiem, cukrem oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie rozsmarować tłuszczem, ułożyć w nim połowę kapusty, na to kotlety i drugą warstwę kapusty. Śmietanę starannie wymieszać z mąką, lekko posolić i wylać na kapustę. Zapiekać 30 min. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    schab pychota!
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    będzie pyszny na jutrzejszy obiad
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jadłąm bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo fajny lubie takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo fajny lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !