Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki nadziewane serem i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
ser żółty 10 dkg
cukinia
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki nadziewane serem i cukinią

Duże pieczarki umyć i obrać. Wyciąć nóżki i wydrążyć środki.
Farsz: kilka plasterków cukinii pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Dodać dwa ząbki czosnku, starty na małych oczkach ser żółty. Przyprawić solą, pieprzem.
Wydrążone pieczarki napełnić farszem.
Zapiekać w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni przez 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 16.12.2011 17:26
pycha takie pieczareczki
Zoso 22.05.2011 18:17
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak