Sposób przygotowania

Ciasto francuskie umieścić w formie do tarty. Pierś kurczaka i cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju. Najpierw wrzucić cebulkę i przysmażyć, aż do zeszklenia, następnie dodać kurczaka. Smażyć do przyrumienienia. Szpinak rozmrozić z małą ilością wody z dodatkiem posiekanego czosnku(np. umieszczając na patelni i mieszając co jakiś czas). Powyższe składniki umieścić na cieście(kurczak na spodzie, a szpinak na wierzchu). Jajka i żółtka roztrzepać, rozmieszać ze śmietaną i mlekiem. Przyprawić do smaku. Powyższą masę wylać na ciasto. Posypać startym żółtym serem. Piec 30-40 minut w 180 C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    warte wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !