Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki , ½ szklanki cukru , masła , żółtek , proszku do pieczenia , cukru waniliowego ( ma być takiej konsystencji jak kruszonka ) . Podzielić ciasto na 3 części . ½ + ¼ + ¼ . Wysmarować blachę masłem i wysypać bułką tartą . Wysypać na blaszkę ½ ciasta . Na ciasto położyć warstwę dżemu .Do ¼ ciasta dodać kakao i posypać nim dżem . Ubić pianę z białek i ½ szklanki cukru . Pianę wyłożyć na ciemne ciasto . Na pianę pokruszyć pozostałą ¼ jasną część ciasta .Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 40 minut .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię pleśniaka, najbardziej z powidłami. Babcia mojej koleżanki robiła ciasto na smalcu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    oj zjadłoby się
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    oj zjadłoby się
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zaintrygowała mnie nazwa:) a pleśniak i owszem bardzo dobre ciacho !
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    lubię to ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam pleśniak
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nazwa ciasta bardzo nieadekwatna do pysznego smaku . A to wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nazwa z lekka przerażająca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !