Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy trochę letniej wody, posypujemy łyżką mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mięso z rosołu mielimy lub miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wbijamy jajko, zagęszczamy tartą bułką i mieszamy.
Do miski z mąką wsypujemy trochę soli, dodajemy wyrośnięte drożdże, wlewamy resztę letniej wody, dodajemy olej, jajko, mieszamy i wyrabiamy drewnianą łyżką, aż ciasto zacznie odstawać od brzegów miski. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. pół godziny, do podwojenia objętości.
Wkładamy połowę wyrośniętego ciasta do natłuszczonej keksówki, na to nakładamy mięso, przykrywamy resztą ciasta i wstawiamy do piekarnika na 200 C, na około 40 min.
Podajemy pokrojony na plastry z surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Fajny pomysł ja chyba z barszczem czerwonym bym jadła:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mistrzowskie wykonanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    smakowicie wygląda, chętnie wypróbuję przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    LoLa

    to coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !