Sposób przygotowania

Ponacinać mięso w odstępach 3cm.Nacięcie musi być głębokie na ok.1cm. i dość szerokie:tak żeby zmieścić w nim 1/2plasterka ananasa.Natrzeć mięso solą i tymiankiem,w nacięcia włożyć połówki plastrów ananasa.Czosnek pokroić w cienkie plasterki,ułożyć na mięsie.Skropić mięso olejem i włożyć do rękawa do pieczenia.Wlać do niego dwie łyżki zalewy z ananasa.Rękaw związać,ponakłuwać na górze,ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,piec przez 15min w temp.210stopniC,a potem 1godz. w temp.190stopniC.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !