Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą. Drożdże rozpuszczamy w ok 320 ml letniej wody. Dodajemy do mąki razem z 2 łyżkami oliwy, wyrabiamy elastyczne ciasto. Przykrywamy je i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około pół godzinki. Czosnek obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Tymianek myjemy i suszymy. Czosnek i dynię smażymy na 2 łyżkach oliwy ok. 8 minutek. Dodajemy listki tymianku i bekon, krótko smażymy. Ser kroimy w plastry. Ciasto rozwałkowujemy na kwadrat (35x35 cm). Na placku równomiernie rozkładamy farsz z dyni oraz plasterki sera. Brzegi ciasta smarujemy białkiem, ciasto zwijamy. Chleb przekładamy na blachę przykrytą pergaminem, odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Wstawiamy następnie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 40 minutek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !