Sposób przygotowania

-cd składnikow-
dodatkowo;
200 gr krewetek
2-3 ząbki czosnku
sól
kawałek zielonej papryki
olej do smażenia

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobć ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm .. Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.

nadzienie;
mięso przysmażyć razem z cebulą papryką i przyprawami, dodać olej sezamowy, sos sojowy i sos imbirowy. Wszystko razem poddusić ok 10 min. Lekko przestudzić i zmiksować na pastę. Nadziewać rurki przy pomocy szprycy do dekoracji ciast.

przygotować krewetki;
na patelni rozgrzać dłuszcz, dodać pokrojony czosnek i pokrojoną w plasterki paprykę, Położyć rozmrożone i wypłukane krewetki. Obracać i smażyć ok 10 min. na średnim ogniu.

Rurki podać na gorąco z gorącymi krewetkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    rewelacyjny pomysł i wygląda przecudnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ślicznie jak zawsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !