Sposób przygotowania

Oczyszczoną brukselkę wrzucamy do wody dolewamy mleka , soli do smaku i gotujemy do miękkości , odcedzamy (mleko polepsza smak , traci się goryczka).Na patelni rozgrzewamy tłuszcz ,na którym zrumieniamy bułkę tartą i polewamy kapustki . Można też na tym tłuszczu zrumienić troszkę brukselkę . Podawać ciepłą do drugiego dania.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a się zawsze zastanawiam co z tym można zrobić, gdy widzę brukselkę. Dzięki za przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    brukselka jest dobra mniamusna:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Jak można nie lubić takich pyszności:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszności;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    nigdy nie jadłam tak przyrządzonej brukselki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    spróbuję sposobu z mlekiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mi smakuje :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !