Sposób przygotowania

Każda sałatka, nawet najzwyklejsza, nabierze smaku i zamieni się w elegancką przystawkę jeśli ładnie ją podamy.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Z wierzchu przyciąć tak aby po odwróceniu pomidor ładnie stał, odkroić spód (tę część gdzie był ogonek) i wydrążyć delikatnie środek, który następnie pokroić w kostkę. Ogórek świeży, razem ze skórką, ogórki małosolne i cebulkę pokroić w kosteczkę, szczypiorek, koperek i czosnek posiekać. Rozdrobnione składniki przełożyć do miseczki, wymieszać dodając kukurydzę, oliwę i przyprawy. Odstawić na kilka minut aby smaki się przegryzły. Powstałą sałatką napełnić czubato pomidorowe miseczki, przybrać zieleniną. Podawać jako surówkę obiadową, dodatek do mięs lub przystawkę.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    bardzo fajna propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    fajnie podana
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jak pięknie podane!
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kaja2.21

    wygląda wysmienicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    podoba mi się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    nic rewelacyjnego
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Smaczna_B, nie jadłaś i żałuj :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !