Sposób przygotowania

Ryż ugotować.Przestudzić.W międzyczasie jabłka obrać, zetrzeć na tarce.Ryż wymieszać z jajkami, cukrem i aromatem.Jeśli jabłka są kwaśnie można delikatnie osłodzić, wymieszać z cynamonem (możena dodać rodzynki).Do wytłuszczonej formy ukaładać warstwę masy ryżowej, na przemian->jabłka->ryż->jabłka->ryż.Można górna góre posypać wiórkami masła.Piec ok.1 godz.w 200\'C.Gorące danie polać słodką śmietanką.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Uwielbiam takie jabłka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smaki mojego dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !