Sposób przygotowania

Mięso oczyścić zdjąć skórę i naciąć tak by powstał jednolity płat mięsa
Całość posypać przyprawami i żurawiną, zwinąc w rulon, włożyć do woreczka i uformować tak by nie bylo bąbli powietrza. Mięso z woreczkiem włozyć do szynkowaru i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wstawić do garnka, zalać wodą i doprowadzić do temp ok 90 st.. prawie wrzenie .. ale od dna mają przedostawać sie tylko bąble powietrza (nie gotować)
Parować tak pod przykryciam ok 2 godziny. Po upływie 2 godzin wyjąć szynkowar i wstawić do zimnej wody do wystudzenia. ..

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    czaję się na szynkowar, z tego co widzę, to warto go kupić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wspaniałe mięcho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    Doskonałe jest to mięsko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !