Sposób przygotowania

Figi namocz w ciepłej wodzie.Utrzyj masło i cukier na puszystą masę.Dodaj jajka i wymieszaj,dorzuć skórkę cytrynową i rum.W innym naczyniu wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia,dodaj do masy.Figi odsącz z wody i pokrój na małe kawałki,dodaj mleko,oraz pół opakowania mieszanki keksowej BAKALLAND.Rozgrzej piekarnik do 200 st,C i wysmaruj formę masłem.Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika na ok. 40 min..Gdy ciasto nabierze złocistego koloru wyjmij je z formy o odstaw do wystygnięcia.Posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !