Sposób przygotowania

MASA:
1 i 1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
1 łyżka margaryny
10 łyżek mleka
2 szkl. płatków owsianych
zapach migdałowy

1. CIASTO: margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Nadal ucierając, po trochu wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
2. Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach 25 x 37 cm i piec 20-30 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200°C.
3. MASA: kakao utrzeć z cukrem i odrobiną mleka. Dodać margarynę i resztę mleka, zagotować. Następnie, mieszając, wsypać płatki, chwilę gotować, po czym wlać zapach migdałowy.
4. Ostudzoną masę rozsmarować na cieście. Ciasto wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Genialna nazwa!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !