Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę i pora pokroić. Na rozgrzane w garnku masło to wrzucić i smażyć ok. 5min. W ok. 1,5 litra wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać warzywa. Dodać listki laurowe i pieprz w ziarenkach. Gotować ok 5 min.
Brokuła podzielić na malutkie różyczki i wrzucić do wrzątku razem z 3 łyżkami ryżu. Gotować ok. 15min. aż brokuł będzie miękki.
Do osobnego garnka wlać troszeczkę / ok. 0,3l/ wywaru z zupki /bez warzyw/, zagotować i wrzucić tam starty ser pleśniowy i serek topiony. Mieszać trzepaczką aż obydwa się rozpuszczą. Wlać do gotującej się zupki i zamieszać. Na koniec śmietana /może być odrobinę posolona żeby się nie zwarzyła/ i koperek.
No i oczywiście sól - pieprz do smaku.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pięknie wygląda i na pewno bardzo smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !