Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z borowików w dwóch kolorach
Zupy wyszły mi bardzo aromatyczne i gęste - wedle własnego gustu można je rozrzedzić, ja lubię właśnie takie.
Grzyby suszone mam swoje więc wyszło tanio :-)
suszonych prawdziwków | 1-2 garstki |
suszonych poćców | 1-2 garstki |
średnich ziemniaków | 6 |
mała marchewka | 1 |
selera i pietruszki | po 1 małym kawałeczku |
pora (biała część) | 1 kawałek |
masła | 3 łyżki |
octu balsamicznego | 1-2 łyżeczki |
sosu sojowego grzybowego | 2-3 łyżeczki |
sosu sojowego jasnego | 2-3 łyżeczki |
śmietany | ok. 100 ml |
natka pietruszki | do przybrania: |
Pieprz biały mielony Prymat | do smaku: |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: