Sposób przygotowania

Na każde jajko biorę 2 pełne łyżki mąki. Całe jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól, rozbijamy je na pianę, a następnie dodajemy mąkę i miksujemy, aż na cieście powstaną pęcherzyki powietrza.
Przygotowujemy czysty woreczek foliowy, przekładamy do niego ciasto i w dolnym rogu nożyczkami odcinamy rożek.
Szerokość odciętego rożka może być różna od całkiem wąskiego - cieniutkie kluseczki, a im więcej odetniemy, tym grubsze będą kluseczki.
Na przygotowaną ( wg ilości osób) porcję wrzącego ugotowanego wg własnego sprawdzonego przepisu -przecedzonego rosołu - wyciskamy ciasto i gotujemy ok 3 - 4 minut.
Porcjujemy na talerze, posypujemy posiekaną zieleniną.

Takie inne niż zwykle kluseczki makaronowe, urozmaicenie obiadu dla dzieci, ale również i dla dorosłych.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    coś dla mojego Kamilka
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    coś dla mojego Kamilka
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    coś dla mojego Kamilka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !