Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z wodą i cukrem.
Wlać do miski, dodać mąkę, posiekaną margarynę, jajka i zagnieść ciasto.
Gotowe ciasto włożyć do woreczka i zanurzyć w misce z wodą.
Po pewnym czasie ciasto powinno wypłynąć, to znak, że można je wyjąć z wody.
Blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy 2/3 ciasta.
Dżemy wykładamy do miseczki, dodajemy pokruszone paluszki ptysiowe, mieszamy i wykładamy na ciasto.
Resztę ciasta rwiemy na kawałeczki i rzucamy po wierzchu warstwy dżemu.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Po upieczeniu i lekkim schłodzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    apetycznie wygląda
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmmmm!!!! Pycha!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    To ciasto przypradloby do gustu mojej córce, która bardzo lubi sliwki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszne ciasto, bardzo lubię kruche z dżemami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !