Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Następnie dodać żółtka. Na końcu wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem. Upiec biszkopt. Ciepły zwinąć do wilgotnej ścierki.
Masa:
Palmę utrzeć w makutrze. Jajka z cukrem utrzeć na parze. Wystudzić. Dodawać do margaryny po trochu, aż się masa skończy. Na końcu wsypać zieloną galaretkę (w proszku, trochę odstawić i wlać do gotującej się wody, odstawić w płaskim naczyniu do stężenia. Jak stężeje pociąć i włożyć na sam środek rolady) i dodać wódkę.

Rozwinąć biszkopt. Na środek włożyć galaretkę (tę stężoną) na resztę rozsmarować masę i zwinąć w roladę. Wierzch posypać pudrem.

Komentarze

  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybka w przygotowaniu i smaczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ślinka cieknie na sam widok ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna roladka
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Fajna rolada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !