Sposób przygotowania

Boczek kroimy w grubą kostkę. Na szpatułkę nadziewamy przygotowane elementy szaszłyka - paprykę, ananasa boczek, pieczarkę, winogron. Delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka kroimy jak na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa, oprószamy papryką słodką, przyprawą do kurczaka, pieprzem - do smaku. Gotowymi plastrami owijamy szaszłyk (możemy pospinać wykałaczkami - które przed podaniem należy wyciągnąć). Panierujemy podobnie jak kotlety - czyli w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu. Po ostudzeniu wyciągamy szpatułkę i przekrawamy wzdłuż na pół.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !