Sposób przygotowania

NA NADZIENIE;2 opakowania budyniu waniliowego, 3 szklanki mleka 5 dag rodzynek mąkę i sól wsypać do miski drożdze rozprowadzić z 0,5 szklanki letniego mleka z dodatkiem 1 łyżki cukru zostawić do wyrośnięcia w mące zrobić dołek wlać drożdze, margarynę, wbić jaja i żółtko dodać resztę cukru wyrobić ciasto zostawić do wyrośnięcia . Ugotować budyń z mniejszą ilością mleka przestudzić dodać rodzynki . Ciasto rozwałkować na prostokąt posmarować budyniem i zwinąć jak roladę pokroić na plastry grubości ok. 2 cm. ułożyć na blasze pozostawić chwilę w ciepłym miejscu wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec ok. 20 min.posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo takie lubię,robię z różnymi nadzieniami:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !